Antena 3 CNN Campanii Romania la vot "Lumea nu este indiferentă faţă de viitorul României". Românii din diaspora au aşteptat la coadă chiar şi opt ore

"Lumea nu este indiferentă faţă de viitorul României". Românii din diaspora au aşteptat la coadă chiar şi opt ore

"Lumea nu este indiferentă faţă de viitorul României". Românii din diaspora au aşteptat la coadă chiar şi opt ore
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    17 Noi 2014   •   08:29

Românii din diaspora au stat la cozi întinse pe sute de metri în jurul secţiilor, pentru a îşi putea exprima intenţia de vot. La turul al doilea în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni au votat peste 362.000 de români din diaspora, iar numărarea voturile continuă.

La Chişinău, aproape 23.000 de români au votat pentru viitorul preşedinte al României. Mulţi dintre ei nu au mai ajuns însă la urne.

La Roma, mii de români au aşteptat în ploaie să li se permită intrarea în secţia de vot. Uzi leoarcă, românii şi-au exprimat nemulţumirile în stradă.

În Londra, poliţiştii au făcut cordon în faţa intrării la secţia găzduită de Institutul Cultural Român pentru a face faţă mulţimii furioase. Revoltaţi că au aşteptat atâtea ore în stradă şi nici măcar nu vor putea vota, oamenii şi-au vărsat furia pe guvernul de la Bucureşti.

Gaze lacrimogene la Torino, în faţa secţiei de votare. Incidente şi la secţiile de votare de la Paris

Românii din Washington s-au pregătit pentru o aşteptare lungă la coadă. Au venit cu prietenii cu care s-au întreţinut în glume, ori şi-au luat o carte la ei şi au început să citească în timp ce stăteau la rând. Asta nu le-a întunecat atitudinea.

Aproape 1.100 de români au votat în singura secţie de vot din Washington DC, în vreme ce în New York s-au prezentat 2.170 de alegători, adică triplu faţă de 2 noiembrie.

Închiderea secţiilor de vot a fost boicotată şi în Bonn. Parterul Consulatului a devenit neîncăpător pentru sutele de români care voiau să voteze.

Scenariul s-a repetat şi în Stuttgart şi Munchen, unde oamenii spun că au aşteptat la coadă chiar şi opt ore.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close