Antena 3 CNN Campanii Romania la vot MAE cere românilor din străinătate să respecte deciziile autorităţii electorale

MAE cere românilor din străinătate să respecte deciziile autorităţii electorale

MAE cere românilor din străinătate să respecte deciziile autorităţii electorale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    03 Noi 2014   •   00:13

Ministerul Afacerilor Externe solicită românilor din străinătate să dea dovadă de înţelegere şi să respecte deciziile autorităţii electorale care a hotărât că votul se încheie în străinătate la ora 21.00.

"MAE s-a conformat deciziei BEC privind încheierea procesului electoral, conform legii, la orele 21,00, inclusiv în privinţa votului exprimat în străinătate. În aceste condiţii, atât membrii birourilor secţiilor de votare cât şi şefii de misiuni diplomatice şi consulare şi membrii acestora au obligaţia de a respecta întru totul deciziile BES, respectiv BEC. În mod regretabil, în câteva cazuri cetăţenii, care până la ora 21.00 nu au reuşit să îşi exercite votul în străinătate, fac presiuni asupra conducerii misiunilor diplomatice pentru continuarea procesului de votare", se arată într-un comunicat al MAE remis Agerpres.

Diplomaţia română susţine că nu este posibilă continuarea votării "întrucât aceasta ar reprezenta o încălcare directă a prevederilor legale".

"În acest context, MAE informează cu privire la situaţia tensionată de la Ambasada României de la Paris unde, pentru menţinerea ordinii publice şi securităţii în perimetrul şi în incinta misiunii diplomatice a fost solicitată asistenţa instituţiilor abilitate ale statului francez. MAE adresează rugămintea cetăţenilor români din străinătate de a da dovadă de înţelegere şi le recomandă să adopte o atitudine de respect faţă de deciziile autorităţii electorale din România, precum şi faţă de normele locale ale statului în care se află", se mai menţionează în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Citeşte şi:

Cum s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în Marea Britanie. Vezi ce spune ambasadorul României la Londra



 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close