Antena 3 CNN Campanii Romania la vot România la vot. O braşoveancă a descoperit că numele soţului mort de 4 ani apare pe listele electorale

România la vot. O braşoveancă a descoperit că numele soţului mort de 4 ani apare pe listele electorale

România la vot. O braşoveancă a descoperit că numele soţului mort de 4 ani apare pe listele electorale
de S.T.    |    16 Noi 2014   •   19:27
O braşoveancă al cărei soţ a murit în 2010, într-un accident de maşină, în Emiratele Arabe Unite, a descoperit că numele defunctului apare pe listele electorale permanente.

Povestea s-a repetat la toate alegerile din 2010 încoace. Chiar dacă familia a anunţat autorităţile, decedatul a continuat să apară pe liste iar acum rămâne să se afle dacă a şi votat după moarte.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean recunosc că numele bărbatului încă apare pe lista electorală, dar se scuză spunând că, în cazul decesului în străinătate, procedura este mai complicată.

Femeia trebuie să facă o cerere scrisă şi să anexeze o copie a certificatului de deces, pentru ca numele soţului ei să fie radiat de pe listele electorale. Vaduva vrea să vadă şi dacă, la alegerile anterioare, apare vreo semnătură în dreptul numelui soţului său. Răspunsul îl va primi în maximum şase luni, de la Biroul Electoral Central.

Urnele se închid la orele 21.00. Aşadar, mai aveţi timp să votaţi.

Antena 3 este peste tot în ţară. Declaraţii importante, evenimente în desfăşurare, rezultatul exit-poll-ului, AICI, la Antena3.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close