Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Teodor Meleşcanu: Avem un plan de măsuri. Teoretic se poate mări numărul de secţii de vot

Teodor Meleşcanu: Avem un plan de măsuri. Teoretic se poate mări numărul de secţii de vot

Teodor Meleşcanu: Avem un plan de măsuri. Teoretic se poate mări numărul de secţii de vot
de S.T.    |    11 Noi 2014   •   09:32

Teodor Meleşcanu a fost în această dimineaţă la discuţii cu reprezentanţii Biroului Electoral Central. Ministrul de Externe a prezentat o serie de propuneri pentru fluidizarea votului din diaspora, iar BEC urmează să analizeze aceste propuneri în cursul zilei de azi.

La intrarea în sediul BEC, Meleşcanu a declarat că a venit cu "toate proiectele posibile", inclusiv cu unul privind alocarea de bani, precizând, totodată, că teoretic se pot înfiinţa noi secţii de vot, dacă permitea legea.

"Am prezentat o serie de propuneri şi măsuri care în opinia noastră pot permite o fluidizare a viitoarelor alegeri. BEC a solicitat ca toate propunerile pe care le-am făcut să fie puse sub forma unui document scris pe care îl vom trimite în cursul zilei de azi", a spus ministrul de Externe, la ieşirea din sediul BEC, unde au avut loc discuţii privind organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale în diaspora.

"După elaborarea acestui document, vom prezenta într-o conferinţă de presă planul de acţiune făcut", a adăugat Meleşcanu.

În mare măsură, pe legislaţia actuală nu este posibil (să se înfiinţeze noi secţii -n.r.). Se vor face derogări, dacă se vor găsi modalităţi de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului”, a mai spus Meleşcanu, întrebat dacă la cel de-al doilea tur al alegerilor va fi suplimentat numărul secţiilor de votare din diaspora.

Teodor Meleşcanu a fost numit luni ministru de Externe, după ce Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea MAE.

Titus Corlăţean a spus, după ce şi-a anunţat demisia, că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea. Corlăţean a adăugat că nu acceptă ca MAE să fie implicat în jocul electoral al "domnilor Băsescu şi Iohannis".

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close