x close

Victor Ponta: Călin Popescu Tăriceanu, cea mai bună variantă de premier

de D.D.    |    04 Noi 2014   •   17:33

Prima opţiune pentru funcţia de premier este Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat Victor Ponta. În cazul în care Ponta va ajunge preşedinte şi în funcţie de evoluţia lucrurilor, există şi variantele Florin Georgescu şi George Maior, cu care actualul premier spune că a discutat deja despre preluarea funcţiei.

Victor Ponta a anunţat că cea mai bună variantă pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, este Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a precizat că Tăriceanu va putea garanta faptul că principiile care au stat la baza USL vor fi continuate şi în 2015 şi 2016.

"Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie de prim-ministru pe preşedintele Partidului Liberal, domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, ai Uniunii Social Liberale (USL) şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică, vor fi continuate şi în 2015 şi 2016", a spus Ponta.
   
Premierul Ponta a mai spus că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, va rămâne prim-ministru până în 22 decembrie, când se încheie mandatul actualului şef al statului.

Victor Ponta a menţionat că nu exclude însă posibilitatea de a avea un premier tehnocrat, precum Florin Georgescu. Primul ministru a adăugat că ia în considerare şi varianta ca George Maior să ocupe funcţia de premier, amintind însă că "principala alegere" este Călin Popescu Tăriceanu.

"În egală măsură, am discutat cu colegii mei, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni vom considera că trebuie să dăm un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat în persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu", a spus Ponta.

Ponta a vorbit şi despre a treia variantă de premier, în persoana lui George Maior. "Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică, şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea, putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens  - domnul George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri", a spus premierul.

El a precizat, însă, că principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei, este cea referitoare la Tăriceanu. "Până în 16 noiembrie nu discutăm nimic despre cine, ce minister, cine va fi. Toţi membrii coaliţiei, cu excepţia grupului minorităţilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în Guvern".

Citiţi şi:

Călin Popescu Tăriceanu: Vreau să câştigăm alegerile, să mă concentrez pe ceea ce cred că este important

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati