Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ziua în care este ales primul român. Cum afli secţia ta de vot şi care sunt actele necesare pentru a putea vota

Ziua în care este ales primul român. Cum afli secţia ta de vot şi care sunt actele necesare pentru a putea vota

Ziua în care este ales primul român. Cum afli secţia ta de vot şi care sunt actele necesare pentru a putea vota
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    02 Noi 2014   •   17:34

Românii care vor să-şi exercite astăzi dreptul de vot o pot face indiferent dacă se află în oraşul de domiciliu sau în deplasare într-o altă localitate.

Urna specială poate fi solicitată de persoanele netransportabile, dar şi de deţinuţii care nu şi-au pierdut drepturile de vot. Şi cei arestaţi la domiciliu pot ceare să voteze acasă. Toate aceste categorii de persoane trebuie să formuleze o cerere scrisă până în ziua prevotării, la ora 20:00. Urna specială poate fi cerută numai în ţară, nu şi în străinătate. Deplasarea acesteia se va face de o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare, însoţită de pază asigurată de reprezentanţii MAI.

În România sunt peste 18,3 milioane de români cu drept de vot.

Dacă nu ştiţi la ce secţie de vot sunteţi arondat, dar aveţi acces la internet, puteţi accesa site-ul www.registrulelectoral.ro.

Ca să puteţi vota, e nevoie de cartea de identitate valabilă sau de cartea de identitate provizorie. Dacă vă aflaţi în străinătate, aveţi nevoie de paşaport valabil. Tot de paşaport aveţi nevoie şi dacă aveţi domiciliul în afara ţării, dar vă aflaţi în România în ziua votului.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close