Antena 3 CNN Coronavirus Premierul britanic Boris Johnson și-a făcut a doua doză de AstraZeneca. "Gata!"

Premierul britanic Boris Johnson și-a făcut a doua doză de AstraZeneca. "Gata!"

Premierul britanic Boris Johnson a primit, joi, cea de-a doua doză de vaccin AstraZeneca.

Premierul britanic Boris Johnson și-a făcut a doua doză de AstraZeneca. "Gata!"
de Adrian Iclozan    |    03 Iun 2021   •   22:24

Johnson a primit rapelul în Londra, la Francis Crick Institute.

Rapelul la vaccinul AstraZeneca se face în mod uzual după opt săptămâni.

Pe contul de Twitter al premierul britanic a fost publicată fotografia din momentul inoculării, însoțită de textul: "Gata doza a doua. Când îți vine rândul, vaccinează-te".

Pe 19 martie, Boris Johnson a fost injectat cu prima doză de AstraZeneca la Spitalul. Sf. Thomas, același unde a stat anul trecut la Terapie Intensivă, după ce s-a infectat cu COVID.

În martie, Johnson le-a spus reporterilor după doza inițială de vaccin: "Practic n-am simțit nimic, a fost foarte bine, foarte repede și nu pot decât să-l recomand călduros".

După rapelul de joi, șeful guvernului britanic se alătură celor peste 50% dintre adulții din Regatul Unit care au primit ambele doze.

Potrivit surselor oficiale, de la începerea campaniei de vaccinare în urmă cu șase luni, în Marea Britanie au fost vaccinați cu ambele doze peste 26,4 milioane de adulți.

De asemenea, trei sferturi dintre adulții din Regat au primit o primă doză de vaccin anti-COVID.

În pofida statisticilor încurajatoare, cazurile de COVID au revenit pe o pantă ascendentă în Marea Britanie, cu 5.274 de infecții raportate joi și alte 18 decese înregistrate în decurs de 28 de zile de la testul pozitiv.

Uniunea Europeană și AstraZeneca, o relație tumultuoasă

Uniunea Europeană a cerut luna trecută unui tribunal din Bruxelles să oblige compania anglo-suedeză AstraZeneca să plătească zece euro la fiecare doză de vaccin anti-COVID-19 pe ziua de întârziere, în cadrul unui proces declanșat ca urmare a întârzierii  livrărilor.

AstraZeneca a livrat în primul trimestru doar 30 de milioane din cele 120 de milioane de doze prevăzute prin contract.

În trimestrul doi, în curs, compania a indicat un ritm de livrare care acoperă doar 70 de milioane din 180 de milioane de doze contractate.

Un reprezentant Comisiei Europene, apropiat dosarului, a declarat anterior că AstraZeneca a livrat către UE doze de vaccin la o medie de zece milioane pe lună, cu mult sub nivelul prevăzut în contract.

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson astrazeneca
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close