Antena 3 Coronavirus Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală

Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală

de Andreea Cigolea    |    01 Apr 2021   •   12:20
Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală

O fabrică din Baltimore, SUA, care produceau două vaccinuri împotriva COVID-19 au confundat accidental ingredientele în urmă cu câteva săptămâni, contaminând până la 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson.

Autoritățile au fost nevoite să întârzie autorizarea liniilor de producție, transmite New York Times.

Fabrica este condusă de Emergent BioSolutions, un partener de producție atât pentru Johnson & Johnson, cât și pentru AstraZeneca, compania britanică-suedeză al cărei vaccin nu a fost încă autorizat pentru utilizare în Statele Unite. Oficialii federali au atribuit greșeala erorii umane.

Greșeala a întârziat livrările viitoare de doze Johnson & Johnson în Statele Unite, în timp ce Food and Drug Administration investighează ce s-a întâmplat. 

Eroarea nu afectează dozele Johnson & Johnson care sunt livrate și utilizate în prezent la nivel național, inclusiv livrările pe care alte state se bazează săptămâna viitoare. Toate aceste doze au fost produse în Olanda, unde operațiunile au fost aprobate în totalitate de autoritățile de reglementare.

Alte livrări de vaccin Johnson & Johnson, așteptate în luna următoare, ar fi trebuit să provină de la fabrica din Baltimore. 

Oficialii se așteaptă în continuare să aibă suficiente doze de la Johnson & Johnson și ceilalți doi producători de vaccin pentru a îndeplini angajamentul președintelui Biden de a furniza suficient vaccin pentru a imuniza fiecare adult până la sfârșitul lunii mai.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close