Antena 3 CNN Coronavirus Europarlamentarul PSD Dan Nica: Statele din afara Zonei Euro trebuie să beneficieze de asistența financiară europeană anti-coronavirus

Europarlamentarul PSD Dan Nica: Statele din afara Zonei Euro trebuie să beneficieze de asistența financiară europeană anti-coronavirus

Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că România și celelalte state din afara Zonei Euro trebuie să aibă acces la întreaga asistență financiară mobilizată de UE ca răspuns la criza cauzată de coronavirus.

Europarlamentarul PSD Dan Nica: Statele din afara Zonei Euro trebuie să beneficieze de asistența financiară europeană anti-coronavirus
Sursa foto: foto- captură Antena 3
26 Mar 2020   •   19:54

”Există riscul ca unele decizii de sprijin economic european să lase pe dinafară cele opt state membre ale UE care nu au adoptat încă moneda unică”, a atras atenția europarlamentarul social-democrat.

Coordonatorul reprezentanților socialiști din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European a anunțat că a cerut suportul grupului său politic și mobilizarea Comisiei Europene pentru ca Banca Centrală Europeană și Mecanismul European de Stabilitate să nu se axeze doar pe salvarea economiilor din Zona Euro.

”D-na Christine Lagarde, președinta BCE, a anunțat până acum un pachet de intervenție anti-coronavirus însumând 870 de miliarde de euro. Riscul major este ca acești bani să fie direcționați doar către Zona Euro, în acord cu rolul BCE, dar în dezacord cu amploarea urgenței cu care ne confruntăm.

Această criză cauzată de coronavirus este, de acum, mai gravă decât cea financiară declanșată în 2008. Consecințele ei economice pot fi devastatoare pentru coeziunea europeană, de aceea e nevoie de mobilizarea tuturor resurselor pentru salvarea vieților și economiilor din UE, operațiune echivalentă cu salvarea proiectului european”, a pledat europarlamentarul Dan Nica.

×
Subiecte în articol: Dan Nica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close