Antena 3 CNN Coronavirus O femeie din Slatina a rămas fără un picior, după ce medicii nu au tratat-o pentru că era infectată cu coronavirus

O femeie din Slatina a rămas fără un picior, după ce medicii nu au tratat-o pentru că era infectată cu coronavirus

O femeie din Slatina a rămas fără un picior, după ce medicii de la Spitalul Județean Slatina nu au tratat-o pentru că era infectată cu coronavirus. După ce a așteptat ore în șir, femeia a ajuns, într-un final, la Spitalul Universitar din București, unde medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul.

O femeie din Slatina a rămas fără un picior, după ce medicii nu au tratat-o pentru că era infectată cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    23 Sep 2020   •   12:20

Totul s-a întâmplat în luna iulie, atunci când femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, acolo unde a fost testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.

După câteva zile, femeia a început să aibă dureri cumplite la piciorul drept și a cerut ajutorul medicilor, însă aceștia nu au tratat-o tocmai pentru că era infectată.

Trei zile mai târziu, pacienta a fost testată, din nou, pentru coronavirus, rezultatul fiind negativ, motiv pentru care medicii au externat-o, chiar dacă durerile la piciorul drept erau în continuare foarte puternice.

"Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19.

În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă.

De asemenea persoana vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina, nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

×
Subiecte în articol: Slatina coronavirus
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close