Antena 3 CNN Coronavirus Premieră mondială. Hipopotamii Imani și Hermien s-au îmbolnăvit de COVID. Masivelor animale le curge nasul iar îngrijitorii i-au plasat în izolare

Premieră mondială. Hipopotamii Imani și Hermien s-au îmbolnăvit de COVID. Masivelor animale le curge nasul iar îngrijitorii i-au plasat în izolare

Doi hipopotami au fost testați pozitiv pentru COVID-19 la grădina zoologică din Anvers, Belgia, au anunțat reprezentanții acestei instituții.

Premieră mondială. Hipopotamii Imani și Hermien s-au îmbolnăvit de COVID. Masivelor animale le curge nasul iar îngrijitorii i-au plasat în izolare
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2021   •   14:56

Ar putea fi primele cazuri raportate la această specie, transmite Reuters.

Hipopotamii Imani, în vârstă de 14 ani, și Hermien, în vârstă de 41 de ani, nu prezintă niciun simptom în afară de faptul că le curge nasul, dar responsabilii grădinii zoologice au precizat că animalele au fost puse în carantină, ca măsură de precauție.

"Din câte știu eu, este prima dată la această specie. La nivel mondial, acest virus a fost raportat în principal la maimuțele mari și la feline", a declarat Francis Vercammen, veterinarul instituției.

Se crede că virusul a trecut de la un animal la om și ulterior s-a dovedit că a trecut de la om la animale.

Animale de companie, inclusiv pisici, câini și dihori, au fost infectate în urma contactului cu proprietarii lor, în timp ce în grădinile zoologice au fost raportate cazuri la animale precum feline mari, vidre, primate și hiene.

Boala s-a răspândit, de asemenea, în fermele de nurci și la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele.

Grădina zoologică din Anvers investighează în prezent cauzele contagiunii, în condițiile în care îngrijitorii nu au prezentat recent simptome COVID-19 și nu au fost testați pozitiv la coronavirus.

×
Subiecte în articol: hipopotami COVID-19 Anvers
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close