Nelu Tătaru a anunțat când va scădea numărul de cazuri de COVID-19 în România

de Gabriel Dano    |    03 Aug 2020   •   18:40
Nelu Tătaru a anunțat când va scădea numărul de cazuri de COVID-19 în România hepta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că numărul de cazuri COVID-19 ar putea să scadă într-o săptămână şi jumătate. Există însă câteva condiții: ca românii să respecte regulile impuse de autorităţi, inclusiv masca în spații deschise.

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri”, a declarat, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Tătaru: Unitățile medicale ar putea fi sufocate

Ministrul Tătaru a avertizat că în caz contrar spitalele s-ar putea aglomera.

„Dacă nu vor respecta regulile, vom vedea de la o zi la alta un număr crescător de cazuri care vor sufoca unităţile medicale, în special Terapia Intensivă. Atunci va fi un pic mai dificil”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat în judeţul Galaţi pentru a inaugura două dispensare. Nelu Tătaru a fost însoţit la ceremonii de mai mulţi lideri liberali locali.

Parteneri
x close