Antena 3 CNN Coronavirus Român care lucrează la un spital din Italia: "Aș prefera să stau acasă cu familia. Dar nu am fost niciodată laş, nu renunț la datoria mea"

Român care lucrează la un spital din Italia: "Aș prefera să stau acasă cu familia. Dar nu am fost niciodată laş, nu renunț la datoria mea"

În plină criză de coronavirus, când autoritățile din numeroase țări au închis magazine, unități de învățământ, aeroporturi, poate chiar orașe întregi, au suspendat activități culturale, artistice, religioase, sportive, când oamenii sunt nevoiți să-și petreacă zilele în carantină sau izolați la domiciliu, mai există și persoane care se sacrifică pentru a face viața celorlalți mai ușoară.

Român care lucrează la un spital din Italia: "Aș prefera să stau acasă cu familia. Dar nu am fost niciodată laş, nu renunț la datoria mea"
Sursa foto: Pixabay.com
14 Mar 2020   •   11:56

E și cazul unui român care lucrează ca bucătar la un spital din Italia. Bărbatul a mărturisit că, deși ar prefera să stea acasă cu familia și să nu se expună riscului de infecție cu coronavirus, va continua să-și facă meseria și să le gătească bolnavilor din spital.

"Eu, lucrând într-un spital ca bucătar, sunt printre persoanele din Italia care trebuie să muncească. Aş prefera să stau acasă cu familia, să nu o expun pericolului prin ieşirile mele, dar am o meserie, iar bolnavii trebuie să mănânce. Nu am fost niciodată laş, iar a dezerta de la datoria mea în acest moment nu este o opțiune pentru mine", a spus românul.

"Ştiu că spitalul la care lucrez este plin de bolnavi de coronavirus, vorbesc cu infirmierii şi cu medicii care îmi sunt prieteni, iar ştirile sunt dramatice".

Românul i-a îndemnat pe toți să stea în continuare izolați în casă până când pericolul de infectare cu coronavirus nu va mai exista.

"Îmi voi face treaba până la capăt: vom îmvinge sau vom pierde, eu voi fi acolo, o vom face împreună. Nu vă gândiți că voi sunteți la adăpost. Ucigaşul tăcut vine în familiile voastre pe furiş, îl veți sesiza când va fi prea târziu. Stați acasă, este singura voastră şansă de a scăpa!", a mai adăugat bărbatul.

În Italia, până la momentul transmiterii acestei știri, au fost confirmate 17,660 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus și 1,266 de decese.

×
Subiecte în articol: coronavirus bucatar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close