Antena 3 CNN Coronavirus Ursula von der Leyen cere accelerarea vaccinării în UE. În unele țări, numărul de infectări cu COVID-19 a început din nou să crească

Ursula von der Leyen cere accelerarea vaccinării în UE. În unele țări, numărul de infectări cu COVID-19 a început din nou să crească

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cerut joi, la reuniunea Consiliului European, accelerarea campaniei de vaccinare în Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen cere accelerarea vaccinării în UE. În unele țări, numărul de infectări cu COVID-19 a început din nou să crească
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Iun 2021   •   22:16

Gestionarea pandemiei reprezintă unul dintre subiectele principale ale reuniunii Consiliului European aflată în curs la Bruxelles.

„Le-am prezentat liderilor politici situaţia furnizării vaccinurilor şi a vaccinării, precum şi estimările până la sfârşitul acestui an. Am înregistrat progrese constante. Am depăşit ţintele de furnizare a dozelor în al doilea trimestru. Dar trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Conform datelor prezentate de von der Leyen, până pe data de 27 iunie, în statele Uniunii Europene vor fi furnizate în total 424 de milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 şi vor fi administrate 346 de milioane de doze.

Tot până la sfârșitul acestei săptămâni, 220 de milioane de persoane, reprezentând 60% din populaţia adultă a Uniunii Europene, vor avea făcută cel puțin o doză de vaccin, potrivit Mediafax.

Măsuri mai stricte împotriva epidemiei în Lisabona în urma creşterii cazurilor de COVID-19

Autorităţile portugheze impun măsuri mai stricte împotriva epidemiei de COVID-19 în regiunea capitalei Lisabona, în încercarea de a ţine sub control o resurgenţă a numărului de infectări ce ameninţă sezonul vacanţelor de vară.

”Suntem într-o luptă contracronometru între progresia bolii şi procesul de vaccinare”, a declarat joi ministrul Mariana Vieira da Silva într-o conferinţă de presă, notând că Portugalia este încă ”departe de liniile roşii, dar în creştere”.

Conform noilor dispoziţii, de vineri de la ora 15.00 şi până luni la 06.00, persoanele care vor să intre sau să iasă din regiunea Lisabonei trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ la coronavirus, fie PCR, fie antigenic.

Restaurantele, cafenelele şi magazinele nealimentare din regiune se vor închide la ora 15.30 în weekend, iar supermarketurile şi magazinele alimentare la ora 19.00.

Măsurile, determinate de o resurgenţă a infectărilor mai ales în capitală şi în jurul ei, vor fi revizuite săptămânal, dar, cel mai probabil, vor rămâne în vigoare până când situaţia epidemiologică se va ameliora.

Joi, numărul de cazuri noi de infectare a fost de 1.556, cea mai mare creştere consemnată de la sfârşitul lunii februarie, când Portugalia se afla încă în lockdown.

În total, ţara iberică a înregistrat 869.879 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 17.079 de decese asociate.

Creşterea numărului de infectări survine la circa o lună de când Portugalia, cu o economie dependentă de turism, s-a deschis pentru vizitatori din Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close