Antena 3 CNN Români care dezvoltă România 2016, anul migrației de la PFA la SRL

2016, anul migrației de la PFA la SRL

2016, anul migrației de la PFA la SRL
20 Apr 2016   •   13:10

Spiritul antreprenorial al românilor a ieșit în evidență în 2015, un an al creșterii economice și al revenirii pe multe sectoare de activitate. Numărul înființărilor de noi firme a crescut, ajutat și de „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri” (S.R.L.-D), pentru care se alocă circa cinci milioane de euro anual. 2016 va fi însă marcat de o migrație către zona de SRL, după măsurile dure din nou Cod Fiscal, care au crescut nivelul de taxare la PFA-uri, a explicat Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR. Măsurile de stimulare fiscală și trendul ascendent al economiei vor contribui în continuare la creșterea numărului de înregistrări de noi firme și în acest an, consideră Pârvan.

Taxa pe clădire
Pe lângă taxarea mai dură a PFA-urilor, micii întreprinzători vor avea de luptat și cu un nou impozit pe clădire, mai mare decât în 2015. La începutul acestui an, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a solicitat Guvernului modificarea termenului de la care începe să se aplice noua taxă de impozitare a clădirilor şi amânarea acesteia până la data de 1 ianuarie 2017, întrucât nu s-a realizat Testul IMM-urilor şi studiul de impact economic-social. „Noul sistem de impozitare a clădirilor are ca efect creşterea semnificativă a sarcinii fiscale a IMM-urilor reprezentând impozit pe clădirile unde îşi desfăşoară activitatea, precum şi a cheltuielilor birocratice (valoarea onorariului pentru raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii cinci ani anteriori anului de referinţă, care trebuie depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referinţă)”, spun reprezentanţii CNIPMMR.

----------------------------

Textul integral îl puteţi citi în revista Români care Dezvoltă România, care conţine și Top 100 Antreprenori Români, disponibilă în punctele de difuzare a presei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close