Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Alexandrion – singurul grup de companii din România care organizează evenimente culturale de anvergură națională

Alexandrion – singurul grup de companii din România care organizează evenimente culturale de anvergură națională

Alexandrion – singurul grup de companii din România care organizează evenimente culturale de anvergură națională
29 Iun 2017   •   11:21

În 2017 Alexandrion organizează cea de-a patra ediție a Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu.

”Galele organizate de Alexandrion Grup, cele trei mari evenimente anuale – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu, Gala Premiilor Matei Brâncoveanu și Trofeul Alexandrion - reprezintă modalitatea prin care noi ne dorim să schimbăm România. Acordând premii și onorând valorile noastre transmitem mai departe o moștenire culturală care stă la baza construcției noastre ca societate. Nu trebuie să uităm figurile de inspirație istorică precum cea a lui Constantin Brâncoveanu, domnitorul celor ”25 de ani de pace”, în timpul căruia cultura a luat un avânt important. Premiile Constantin Brâncoveanu semnifică, totodată, un punct de referință în evoluţia Grupului Alexandrion şi a Fundaţiei care îi poartă numele.”

(Nawaf Salameh, CEO și Fondator Alexandrion Grup România, Președinte al Fundației Alexandrion)

Am lansat aceste premii, care îşi propun să recompenseze cele mai merituoase lucrări în domeniul istoriei, dar şi al artelor şi arhitecturii, și, anul acesta, medicină și economie. Premiile Constantin Brâncoveanu sunt destinate reprezentaților culturii române care au contribuții importante în domeniile lor de activitate, iar decizia acordării acestora laureaților cade în sarcina unui juriu prestigios, din care fac parte personalități marcante, academicieni și creatori de valoare ai culturii române. Fundația noastră, înfiinţată în anul 2003, organizeaza anual și Premiile Matei Brâncoveau, eveniment ce are drept principal scop premierea și susținerea tinerilor oameni de cultură și artă din România. În domeniul sportiv, Fundația Alexandrion a fost și este în continuare implicata in mod consecvent, atat prin susținerea unor prestigioase echipe de handbal și fotbal dar și alte sporturi precum golful, rugby-ul, ciclismul și mai nou box-ul, cât și prin organizarea Galei Trofeele Alexandrion, eveniment prin care Fundația Alexandrion dorește să contribuie la susținerea și recompensarea valorilor sportive din România.

”Premiul Alexandrion poate fi numit nepotul Premiului Nobel”

În discursul rostit la ceremonia de la Palatul Mogoşoaia în 2015, la cea de-a doua ediție a Galelor, atunci când a primit Premiul Constantin Brâncoveanu pentru literatură, academicianul Dumitru Radu Popescu a apreciat că ”Premiul Alexandrion poate fi numit nepotul Premiului Nobel”.

”Se pare că astăzi, în România, cel mai important premiu acordat oamenilor de cultură vine din partea Fundaţiei Alexandrion. În acest premiu parcă vibrează duhul antichităţii mediteraneene şi fervoarea unei licori magice. Oricum, acest premiu are în vedere mai toate dimensiunile culturale ale Premiului Nobel, (...) am putea spune, păstrând, evident, proporţiile, că, în România, Premiul poate fi numit nepotul Premiului Nobel!”  (acad. Dumitru Radu Popescu).

Mai multe, în revista Români care dezvoltă România, disponibilă de joi, 1 iunie, la chioșcurile de presă din toată țara.

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close