Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Business e substantiv feminin în România

Business e substantiv feminin în România

Business e substantiv feminin în România
20 Apr 2016   •   13:20

Tot mai multe femei din România iau calea antreprenoriatului. De la coafor la restaurante, de la firme de construcții până la cele de transport, peste 217.000 de românce sunt implicate în afaceri și dețin participații majoritare.

Cele mai importante domenii spre care femeile s-au îndreptat să-și deschidă o afacere sunt comerțul, transporturile, consultanță și management, iar opt din zece femei au studii superioare și sunt specializate în domeniile în care și-au pornit o afacere, arată o analiză realizată de KeysFin. Media de vârstă a femeii antreprenor este de 44 de ani, însă din ce în ce mai multe tinere renunță la locurile de muncă din companiile multinaționale pentru a-și transforma ideile și pasiunile în afaceri.

Cel mai atractiv domeniu spre care s-au orientat româncele este comerţul cu amănuntul, segment în care sunt înregistrate peste 24.000 de firme. Femeile manageri mai conduc şi firme specializate în transport şi depozitare (9.281 firme), dar şi societăţi de consultanţă şi management (8.854 firme), mai arată analiza KeysFin.

Raportat la bărbaţi, majoritatea afacerilor conduse de femei activează în sănătate şi asistenţă socială (58,58%), alte activităţi de servicii (51,78%) şi aproape că egalează bărbaţii în domeniile învăţământ (48,92%), intermedieri financiare (46,7%), activităţi profesionale (44,38%), comerţ (43,62%) şi în domeniul hoteluri şi restaurante (42,64%).

Secretul tinereţii 
Într-un magazin de produse cosmetice din centrul Bucureștiului e gălăgie mare la raftul cu creme: mai multe femei sunt vizibil entuziasmate, ca și cum ar fi aflat secretul tinereții veșnice și își umplu coșurile cu diverse cutiuțe. După vorbă nu sunt românce, dar se pare că au auzit de Ana Aslan și descoperirea gerovitalului H3, un produs biotrofic românesc care întârzie procesul de îmbătrânire. Şi nu vor să rateze tratamentele la care au apelat în trecut Claudia Cardinale, Charlie Chaplin, Pablo Picasso și J.F. Kennedy.

----------------------------

Textul integral îl puteţi citi în revista Români care Dezvoltă România, care conţine și Top 100 Antreprenori Români, disponibilă în punctele de difuzare a presei.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close