Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Daniela Nemoianu - Proiect România

Daniela Nemoianu - Proiect România

Daniela Nemoianu - Proiect România
20 Apr 2016   •   10:48

Sub presiunea schimbărilor globale și regionale complexe, eforturile României de poziționare competitivă trebuie amplificate și substanțiate strategic pentru o sincronizare mai eficientă cu evoluțiile geo-politice, economice si tehnologice accelerate.

Creșterea macroeconomică reprezintă un avantaj, însă lucrurile sunt mult mai complexe când vine vorba de analiza competitivității economice, iar elementul sustenabilității acestei creșteri devine crucial, mai ales prin raportare la nivelul scăzut de trai, calitatea slabă a serviciilor publice și decalajul infrastructurii. Discrepanțele sunt flagrante în România – trebuie să ne pese tuturor și avem datoria să ne implicăm în procesul de vindecare și transformare.

Provocări cronice, precum cultura imediatului, corupția masivă, lipsa de viziune sistemică integrată, decalajele acumulate și restrângerea capacității administrative pot fi remediate pe fond doar prin conturarea unui Proiect de Țară multigenerațional, a unei direcții strategice și a unor priorități competitive care să țină cont de valorile naționale și de interesele țării, precum și de rolul său articulat în formula euro-atlantică.

----------------------------

Textul integral îl puteţi citi în revista Români care Dezvoltă România, care conţine și Top 100 Antreprenori Români, disponibilă în punctele de difuzare a presei.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close