Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Marius Meleșteu - Mândru că sunt român

Marius Meleșteu - Mândru că sunt român

Marius Meleșteu - Mândru că sunt român
20 Apr 2016   •   10:48

Am fost rugat să scriu un articol despre antreprenorii și despre importanța spiritului antreprenorial în România. De ce eu, am spus? Din postura de manager de multinațională părea puțin probabil să pot să am o opinie obiectivă. Până la urmă sunt competitorii mei.

Totusi, ceva este diferit. Am un respect deosebit pentru antreprenoriatul român și, mai mult, nu-l privesc ca pe o competiție. Sunt partenerii mei, sunt companiile alături de care țara asta frumoasă va progresa într-un ritm accelerat. În acest context, vreau să vorbesc cu respect despre ei. Spiritul antreprenorial constituie unul din pilonii pe care este construită societatea americană și, cu siguranță, motorul de creștere al economiei americane. De ce avem nevoie de antreprenori puternici? Sunt multe motive dar hai să vorbim despre cele mai importante:

Nevoia de inovație. 
Sunt companii multinaționale mari, top 3 în lume, care au departamente de inovație enorme. Știți câte inovații sunt generate cu adevărat de acele departamente? Mai puțin de 20%. Restul sunt cumpărate de pe piață, sunt achizitionate patente de la antreprenori, firme mici dar agile. Exista țări ca Israel (țara-mamă a Whatsapp, Waze etc), unde rata de inovații pe cap de locuitor e uriașă. În Tel Aviv, la școală nu se mai vorbește de facultăți ci de deschiderea de start-up-uri. Din primii ani de școală. În fiecare săptămână se face un exit. În special către firmele americane. 

----------------------------

Textul integral îl puteţi citi în revista Români care Dezvoltă România, care conţine și Top 100 Antreprenori Români, disponibilă în punctele de difuzare a presei.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close