Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Remarul 16 Februarie - A prins trenul investițiilor

Remarul 16 Februarie - A prins trenul investițiilor

2 minute de citit Publicat la 11:30 19 Dec 2018 Modificat la 11:30 19 Dec 2018
o_1cv0uq8vk1pj0dpo18ootrkh2u8.png

Investițiile continue în dezvoltare și proiectele noi pare a fi mixul profitabil care garantează succesul pe piață. Asta cel puțin în cazul antreprenorului Călin Mitică, care a reușit astfel să ia bucăți din ce în ce mai însemnate dintr-o piață dominată de coloși industriali. Omul de afaceri deține Transferoviar Grup, Remarul 16 Februarie și Uzina de Vagoane Aiud. Anul acesta, odată cu deschiderea unității de la Aiud, Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de servicii de construcții și modernizări material rulant din Europa de Sud-Est. Și fără ultimele investiții companiile lui Călin Mitică raportaseră venituri record. Astfel, cifra de afaceri a grupului pe anul 2017 s-a dublat față de anul anterior, iar numărul angajaților a crescut cu 10%. “Estimăm menținerea cel puțin la nivelul anului precedent a cifrei de afaceri, dar va fi mai dificil pentru ca am demarat proiecte de reparații noi față de anul trecut. Pentru acest an, rămân prioritare investițiile privind modernizarea fluxului de producție, pentru adaptarea la cerințele pieței, respectiv să putem furniza servicii de modernizare și reparații pentru material rulant modern”, a declarat omul de afaceri.

Firmele administrate de Călin Mitică activează pe o piață în care companiile mari din industrie sunt foarte bine pregătite, concurența fiind destul de puternică. “Din fericire ne adresăm atât pieței interne, cât și celei externe ceea ce ne oferă mai multe posibilități de dezvoltare. Prin natura activității ne adresăm operatorilor de transport feroviar (de marfă sau călători) și venim în contact cu consumatorul final. Din punct de vedere al relațiilor față de clienții noștri, cerințele clienților interni sunt similare cu cele de la export”, a explicat Călin Mitică.

Cea mai mare provocare

Pentru omul de afaceri clujean, schimbarea de structură a producției, asigurarea finanțării, coroborată cu creșterea numărului de angajați și deschiderea unui punct de lucru în altă localitate au constituit principalele provocări în acest an. Legat de modificările fiscale și ale codului muncii, Călin Mitică a precizat că “problema este cea a ajustărilor pe care trebuie să le faci din mers și de multe ori ești pus în fața situației în care ai încheiat contracte în anumite ipoteze și trebuie să le derulezi în cu totul alte condiții – de regulă mai defavorabile decât cele stabilite la început”. Antreprenorul spune că cea mai mare realizare o consideră evoluția grupului de firme în ansamblu, depășirea cu bine a perioadei de criză economică și consolidarea din ultima perioadă. “În ultimii ani, toate domeniile vieții economice și de afaceri au devenit extrem de dinamice, tendința așa va menține. Vor apărea multe situații dificile, dar și multe oportunități. Viitorul depinde de capacitatea de-a identifica eventuale pericole și de a valorifica oportunitățile atunci când apar”, a conchis omul de afaceri.

Mai multe, în revista Români care dezvoltă România, disponibilă de miercuri, 11 decembrie, la chioșcurile de presă împreună cu cotidianul Jurnalul.

 

 

×
Parteneri
x close