Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. Acționar Blue Air: ”Am arătat că și o companie românească poate da de muncă unor străini”

Români care dezvoltă România. Acționar Blue Air: ”Am arătat că și o companie românească poate da de muncă unor străini”

Români care dezvoltă România. Acționar Blue Air: ”Am arătat că și o companie românească poate da de muncă unor străini”
17 Mai 2016   •   00:35

Aeroportul din Torino, primele ore ale dimineții. Dacă nu ai ști că te afli într-un oraș italian, ai crede că ești pe un aeroport românesc. Pentru că aici, la aproape 2000 de kilometri de București, cel mai des vezi zburând avioanele unei companii de la noi. Iar primele cuvinte se rostesc tot în limba română.

Căpitanul Marius Puiu se pregătește de o nouă zi de muncă. Relaxat, face verificările de rutină apoi așteaptă răbdător pasagerii. Deși nu e ora 9, el trebuie să stea la coadă după alte două avioane românești pentru a primi permisiunea de a decola.

Căpitanul Marius Puiu știe cel mai bine că nu a fost simplu pentru Blue Air, unde este acționar, să ajungă atât de sus. În țara în care majoritatea românilor a venit în căutarea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune, o companie cu capital românesc a fost multe vreme privită cu suspiciune.

”Practic, am putut arăta că și o companie românească poate să dea de muncă unor străini”, a spus Marius Puiu într-un material marca Români care dezvoltă România.

În urmă cu trei ani, zborul lin al acestei companii era un vis frumos. Blue Air traversa o perioadă plină de turbulențe economice. Atunci, doi piloți au decis că nu vor părăsi compania la greu și o vor salva de la colaps. Astfel, Marius Puiu și Teodor Rada au devenit acționari ai firmei.

”A fost o decizie care a trebuit luată foarte repede, în mai puțin de 24 de ore”, a mai spus Marius Puiu.

La Torino, Blue Air operează cu trei avioane. În 2015, cifra de afaceri a companiei a fost de 205 de milioane de euro. În Cipru, Blue Air este văzută drept companie națională.

Blue Air are în prezent 16 avioane. În vară, flota va crește la 28 de avioane.

”Ținta noastră este să ajungem la un număr de 50 de avioane în următorii 5 ani”, a spus Marius Puiu.

Alessandra Stoicescu a anunțat, în ediția de luni seară a emisiunii Sinteza zilei, lansarea campaniei video Români care dezvoltă România - un serial de business românesc care își propune să aducă în față oameni simpli dar de succes în afaceri.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close