Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. Afaceri în sprijinul mediului de aproape 30 de ani

Români care dezvoltă România. Afaceri în sprijinul mediului de aproape 30 de ani

Prima staţie de sortare a deşeurilor din România a fost construită de Iridex Group, una dintre primele firme private româneşti, înfiinţată în 1990.

Români care dezvoltă România. Afaceri în sprijinul mediului de aproape 30 de ani
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
08 Ian 2020   •   14:32

Una dintre primele societăţi private înfiinţate în România după 1990 şi una dintre puţinele care au supravieţuit celor aproape 30 de ani turbulenţi din istoria noastră economică este Iridex Group.

Grupul de firme este recunoscut acum ca fiind lider în domeniul gestiunii deşeurilor, ca investitor, constructor şi administrator al centrelor de management al deşeurilor.

Ideea de a se implica într-o afacere cu gunoaie, ceea ce nu pare prea atractiv la o primă vedere i-a venit lui Corneliu Pascu în timp ce lucra în Germania.

''De acolo am dezvoltat acest domeniu, să putem folosi tehnologii de vârf în domeniu, să putem ca activitatea pe care o desfăşurăm să fie o activitate frumoasă, care să fie exemplu şi pentru ceilalţi'', spune Corneliu Pascu, preşedinte Iridex Group.

Ani de zile, cu toate că în Europa protecţia mediului e o preocupare de decenii bune, în România tema părea una îndepărtată şi oarecum artificială.

Cifra de afaceri anuală este de 75 de milioane de euro, iar contribuţia la bugetul naţional depăşeşte 15 milioane de euro.

Români care dezvoltă România. Afaceri în sprijinul mediului de aproape 30 de ani

 

×
Subiecte în articol: gunoaie afaceri iridex corneliu pascu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close