Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. Casa Timiș, o poveste făurită cu suflet și muncă

Români care dezvoltă România. Casa Timiș, o poveste făurită cu suflet și muncă

La doi pași de București, dincolo de dealuri, între vii, se află un loc fermecat: Casa Timiș. Un vis născut în 1925 și renăscut 93 de ani mai târziu, în 2018 când niște români autenici au dat culoare unui loc mult prea șters de vremuri. 

Români care dezvoltă România. Casa Timiș, o poveste făurită cu suflet și muncă
Sursa foto: Captură Antena 3
23 Dec 2019   •   17:37

„A fost dragoste la prima vedere atât pentru acest conac cât și pentru energia locului”, ne spune Cristina Timiș. Familia Timș, deținătoare a imperiului Cris-Tim a dovedit încă o dată că nimic nu este imposibil dacă pui suflet. 

Totul a început de la o fotografie. Radu Timiș Junior, fiul cel mare al familiei a descoperit anunțul de vânzare. A anunțat de îndată toată familia. A doua zi, construcția a devenit proprietatea familiei. 

Povestea casei Timiș a început să se scrie literă cu literă. Ea completează povestea vinului creat de familie. Sub îndrumarea Cristinei Timiș, care a condus întreg proiectul de transforamare și dezvoltare a locului, Vlad Timiș se pregătește să preia managemetul operațional al Casei Timiș. Și o spune deschis: s-a îndrăgostit de tot ce însemnă domeniul ospitalității. 

Români care dezvoltă România. Casa Timiș, o poveste făurită cu suflet și muncă

„Cea mai mare provocare a fost faptul că noi n-am mai avut experiență în domeniu. Ăsta e un domeniu care ține de oameni, trebuie să înveți cum să pui problma cu ei, cum să formezi echpa. Până la urmă oamenii pe care îi ai aici, ei te reprezintă”, ne spune Vlad. 

Familia Timiș aduce în fiecare zi un farmec aparte locului, un loc care satisface și cele mai pretențioase gusturi. Cine preferă un stil clasic are la dispoziție restaurantul din conac.Cine vrea să  mănânce și să admire o priveliște unică poate să meargă la restaurantul din afara conacului, numit simbolic Veranda.

De departe una dintre cele mai reprezentative zone ale conacului este pictura murală din prelungirea restaurantului. Ea reprezintă o scenă a culesului viei din 1925 și a fost realizată de o ecipă de pictori din Veneția. 

Este un loc în care fiecare menmbru al familiei Timiș și-a lăsat o parte din suflet și care prin energia lui deosebită a reușit să- copleșească unul câte unul. Luca, mezinul familiei se gândește serios să facă parte din prezentul, dar mai ales viitorul Casei Timiș: „Este ceva complet diferit, este un proiect care în câțiva ani o să fie finalizat și vreau să particip în acest proiect”. 

Pasiunea familiei Timiș dar și dragostea de a creea lucruri mărețe a transformat conacul dintre vii într-un tărâm magic, un loc în care o evadare scurtă  reprezintă o clipă din viață trăită cu folos, o casă în care ești primit ca în casa unor buni români. 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close