Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România: Florin Talpeș - Bitdefender

Români care dezvoltă România: Florin Talpeș - Bitdefender

Români care dezvoltă România: Florin Talpeș - Bitdefender
17 Dec 2018   •   17:23

Florin Talpeş, BITDEFENDER Pe oamenii de afaceri de nivel mare nu-i  impresionează faptul că Florin Talpeș merge cu metroul și stă într-un apartament de bloc. “Își permite”, spun ei zâmbind, deloc disprețuitor. Apoi au o ezitare în a continua subiectul. Își privesc palmele și parcă formează o balanță imaginară. 500 de milioane de clienți stau într-o palmă. Metroul, în cealaltă. “Hm, ce a văzut Talpeș și noi nu?” par să se întrebe. O fac doar în gând și nu sunt puțini cei care astăzi încă se mai
gândesc la asta. Dacă-i iei repede asta-i “reproșează”: că a văzut lucruri înaintea lor.

Iar istoria le confirmă reproșul: abosolvenți de Matematică și profesori pentru scurt timp, familia Talpeș, Măriuca și Florin trec Revoluția programând și scriind algoritmi în domeniul prelucrării imaginilor. Deschid în 1990 prima firmă, Softwin, și scriu programe pentru export aproape din prima zi. Prima țară cucerită: Franța! Găsesc o soluție pentru un producător de jocuri și câștigă primul contract. A fost prima data când familia Talpeș a “văzut” altceva. Iar din previzunea lor se naște ceva revoluționar atunci, banal astăzi: automatic update! Algoritmii vând și vând bine! Bitdefender apare abia în 2001 “în urma unei greșeli” spunea Florin Talpeș într-un interviu. Nu protejase marca proprie pe piața americană convins că e suficient să dețină domeniul de internet. În 2001 puțină lume își bătea capul în România cu dreptul asupra numelui mărcilor. Familia Talpeș era nevoită să o facă și plătea avocați ca să scape dintr-o încurcătură juridică provocată de o companie americană cu același nume și convinsă că românii vor să le fure clienții. Durează ceva până găsesc și înregistrează un nou nume, dar o dată schimbat se schimbă strategia dar și norocul.

Mai multe, în revista Români care dezvoltă România, disponibilă de miercuri, 11 decembrie, la chioșcurile de presă împreună cu cotidianul Jurnalul.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close