Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România: Jidvei, primul loc e doar primul pas

Români care dezvoltă România: Jidvei, primul loc e doar primul pas

În 1998, Perla Târnavei, viitorul Jidvei, avea probleme serioase, așa că Necșulescu senior a cumpărat cea mai mare parte a activelor. Compania a ajuns acum la afaceri de 301 milioane lei și este cel mai mare producător de vin din țară.

Români care dezvoltă România: Jidvei, primul loc e doar primul pas
17 Dec 2019   •   13:21

Liviu Necșulescu i-a lăsat în timp locul în conducerea afacerilor fiului său, Claudiu Necșulescu, care a terminat in 1987 Facultatea de autovehicule rutiere din cadrul Universitatii din Brasov, iar înainte de Revoluție a lucrat la o stație de utilaje din Constanța.

În anul 1991, Claudiu a plecat de la firma de stat, după un concediu mai lung pe care îl avea de recuperat, iar împreună cu tatăl său, proaspăt ieșit la pensie la acea vreme, a început diferite businessuri în comerț. Respectând tradiția, Claudiu Necșulescu cedează treptat controlul către fiicele sale, Ana și Maria, care au dat și numele unor vinuri produse de companie în 2012. Ana se ocupă de partea de marketing a companiei.

Maria Necşulescu, absolventă a Facultăţii de Matematică şi Management din cadrul University College of London, a devenit în anul 2014 director general adjunct al Jidvei, iar de anul acesta coordonează şi departamentul naţional de vânzări. Ana Necşulescu a urmat Business Studies în cadrul Cass Business School, unde timp de trei ani a studiat toate ariile de business, urmând o specializare în domeniul marketingului.
 
Afacerile familiei Necșulescu, Liviu, tatăl, și Claudiu, fiul, au început în anii ’90, iar familia a vândut orice, mai puţin tutun şi băuturi spirtoase. S-au ocupat mai întâi cu exportul de animale şi au continuat tot cu export de cereale, utilaje agricole, mobilă sau containere. Activul cel mai de preț este și a fost dintotdeauna echipa, oamenii cu care lucrează, iar pasiunea și
eforturile lor au făcut posibil progresul companiei.

Români care dezvoltă România. Jidvei, primul loc e doar primul pas

×
Subiecte în articol: jidvei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close