Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. La vremuri noi, energie nouă

Români care dezvoltă România. La vremuri noi, energie nouă

S.C. Neptun S.A. este principalul producător de transmisii mecanie şi echipament industrial din România. Cele patru divizii ale Neptun S.A. sunt transmisii mecanice, echipamente industriale, energie şi combusibili.

Români care dezvoltă România. La vremuri noi, energie nouă
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
16 Dec 2019   •   20:27

E o zi obişnuită într-o fabrică din Câmpina. Un domn în costum coboară din biroul elegant şi cot la cot cu muncitorii, maeştrii şi inginerii, verifică fiecare verigă din lanţul de producţie.

Toată această atenţie la detalii şi dăruirea de fiecare zi sunt vitale pentru a păstra o tradiţie importantă.

''Neptun a luat fiinţă la începutul secolului XX, 1911 este data exactă .Se numea atunci Atelierele Ziptzer şi producea mici piese turnate pentru industria petrolieră care era foarte dezvoltată în zonă la acea vreme'', spune Rudolf Leica, director general Neptun Câmpina.

După cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica a fost naţionalizată şi redenumită Neptun.

''După privatizarea care a avut loc în anul 2000, acţionarul majoritar a decis păstrarea obiectului de activitate şi continuarea investiţiilor, în aşa fel încât astăzi ne desfăşurăm activitatea cu circa 400 de oameni. Am rămas printre fabricile de tradiţie care îşi păstrează domeniul, practic în industria producătoare de maşini şi utilaje'', povesteşte directorul companiei.

Lumea apreciază produsele noastre în orice industrie. De la extracţie, minereuri, fabrici de ciment sau materiale de construcţii, oţelării, până la industriile uşoare.

Pentru a ţine pasul cu timpurile, Neptun şi-a extins activitatea, deschizând trei benzinării proprii.

Neptun S.A îşi urmează drumul inovând şi experimentând. Ca o recunoaştere a acestor eforturi, în anul 2017 compania a fost introdusă în top 1000 de companii care inspiră Europa, de căre Bursa de Valori din Londra, semn că un brand românesc de tradiţie, e parte din efervescenţa unei lumi în continuă schimbare.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close