Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. Pionier al imagisticii medicale în România

Români care dezvoltă România. Pionier al imagisticii medicale în România

De cum l-am întâlnit  pe doctorul Adrian Șanta de la clinica Medlife-Polisano din Sibiu am avut sentimentul că am deschis o enciclopedie.

Români care dezvoltă România. Pionier al imagisticii medicale în România
21 Ian 2020   •   17:32

Deși are doar 59 de ani, medicul a purtat extrem de multe bătălii pentru dezvoltarea radiologiei și imagisticii medicale românești. La început, ca orice tânăr pe băncile facultății a legănat visul chirurgiei dar s-a răzgândit după două luni de practică într-o sală de oprații. Și-a dat seama că i se potrivește mai mult partea tehnică a medicinei. 

„Când am venit la Sibiu în 1995 am venit într-un spital de copii, unde am lucrat și 5 ani de zile și unde aparatul de radiologie era din 1947”, ne povestește Adrian Șanta. 

A terminat facultatea de medicină și farmacie la Târgul Mureș, secția de pediatrie în 1995. A căpătat experiență la Institutu Fundeni dar și-a petrecut o parte a carierei și ca director medical al Spitalului Județean Sibiu. Deși a acumulat multe cunoștințe de-a lungul anilor, de multe ori a fost autodidact. 

În 2013 ginecolog Ilie Vulica a deschis spitalul European Polisano din Sibiu. La acel moment tomograful era singurul și primul din țară cu 128 de secțiuni pe rotație. În 2017, Medlife a preluat clinica Polisano din Sibiu iar doctorul Șanta recunoaște că mișcarea a fost primită cu emoție: „satisfacția tuturor a fost că nu s-a intervenit nicăieri unde lucrurile au mers bine.”

Ba mai mult, aici are ocazia să-și pună în aplicație cunoștințele lucrând pe cele mai performate aparte de investigare medicală. Și nu se oprește nici măcar atunci când nu este la clinică. Microbul fotografiei a pus stăpânire pe familia Șanta așa că nu ratează ocazia de a pleca în locuri ascunse ale planetei: „am văzut sub apă ce ne-am crezut că există. Pentru pământeni singura șansă de a vedea altă planetă este sub apă”. 

Doctorul Șanta este un om activ, mereu în mișcare și tot în mișcare vede și medicina românească privată de acum înainte: „Eu văd o unire a sistemelor private din Rmânia într-un glas comun”, este de părere medicul Adrian Șanta. 

Români care dezvoltă România. Pionier al imagisticii medicale în România

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close