Antena 3 CNN Economic Ajutoare de aproape trei milioane de euro pentru producătorii de cartofi | Anunțul de la ministerul Agriculturii

Ajutoare de aproape trei milioane de euro pentru producătorii de cartofi | Anunțul de la ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii anunță că a lansat în consultare publică proiectul privind sprijinul pentru susținerea producției de cartof în anul 2023. Suma alocată este de aproape 3 milioane de euro.

Ajutoare de aproape trei milioane de euro pentru producătorii de cartofi | Anunțul de la ministerul Agriculturii
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    06 Apr 2023   •   12:15

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că „a postat pe site-ul instituției, în secțiunea Transparență decizională, un proiect de hotărâre pentru aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum, în anul 2023".

Scopul vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru susținerea producției de cartof de consum, în cadrul Programului de susținere a producției în anul 2023.

Suma totală alocată este de 14.800.000 lei, reprezentând echivalentul a maximum 2.960.000 euro, iar cuantumul per beneficiar este de 200 euro/ha.

Citește și: Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru românii vulnerabili! ”Le vom implementa în perioada următoare”

Pentru a obține sprijinul financiar, cultivatorii trebuie să obțină o producție minimă de 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 17 noiembrie, potrivit Ministerului Agriculturii.

Cererea de înscriere în program trebuie depusă începând cu data intrării în vigoare a HG și până cel târziu data de 15 mai, inclusiv.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close