Antena 3 CNN Economic Banci 10 clienţi ai unei bănci, despăgubiţi de instanţe, în Vrancea, pentru clauzele abuzive din contractele de credit

10 clienţi ai unei bănci, despăgubiţi de instanţe, în Vrancea, pentru clauzele abuzive din contractele de credit

10 clienţi ai unei bănci, despăgubiţi de instanţe, în Vrancea, pentru clauzele abuzive din contractele de credit
Sursa foto: Foto: Observator
15 Mar 2012   •   17:58

Zece clienţi ai unei filiale bancare din Focşani au fost despăgubiţi de instanţe pentru clauzele abuzive din contractele de credit în urma verificărilor dispuse la sfârşitul anului trecut, informează Agerpres.
   
Comisarul şef de la Protecţia Consumatorilor Vrancea, Mirela Bîznă, a declarat joi că este vorba despre creditele contractate în franci elveţieni, iar valoarea despăgubirilor a fost cuprinsă între 150 şi 5.100 de franci elveţieni.
   
„În urma acţiunilor întreprinse şi a sesizării instanţelor de judecată, în majoritatea cazurilor instanţa a dat dreptate comisarilor, dispunând înlocuirea clauzelor abuzive şi, în unele cazuri, restituirea sumelor încasate în baza acestor clauze. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la aproape 29.497 de franci elveţieni, adică 103.247 de lei“, a afirmat Bîznă.
   
Aceasta a precizat că, în ultimul trimestru din anul trecut, au fost finalizate acţiuni în instanţă împotriva băncilor prin care au fost încasate trei amenzi în valoarea totală de 180.000 de lei.


×
Subiecte în articol: banci clienti Vrancea contracte credit
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close