Antena 3 CNN Economic Banci Adevărul despre preluarea Merryl Lynch de către Bank of America

Adevărul despre preluarea Merryl Lynch de către Bank of America

Adevărul despre preluarea Merryl Lynch de către Bank of America
Sursa foto: merryl lynch
24 Apr 2009   •   15:21

Rezerva federală americană şi Trezoreria ar fi disimulat pierderile băncii Merrill Lynch, conform declaraţiilor Bank of America citate de e24. Totodată, Trezoreria a ameninţat că schimbă conducerea Bank of America pentru a forţa preluarea Merrill Lynch, declară directorul general al BoA, Kenneth D. Lewis.
Totul se leagă de bonusurile primite de conducerea Merrill Lynch cu puţin înainte de preluarea acesteia de către Bank of America.
"Preluarea Merrill de către Bank of America a fost aprobată de către acţionari pe 5 decembrie 2008 şi finalizată pe 1 ianuarie 2009. În săptămână de după votul acţionarilor şi la câteva zile după ce Merrill a plătit bonusurile, rapid şi în linişte deplină, a înregistrat pierderi de miliarde de dolari", spune procurorul geenral care se ocupă de această anchetă.
Potrivit declaraţiilor lui Kenneth Lewis, Henry Paulson şi Ben Bernanke nu a vrut să divulge dificultăţile financiare ale Merrill înainte de preluarea sa.

Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, cel mai probabil acţionarii s-ar fi opus achiziţiei.
Rezerva Federală a dezminţit declaraţiile directorului BoA, spunând că instituţia nu s-ar fi putut amesteca în treburile interne ale Merrill Lynch.
Kenneth Lewis, director al BoA, nu s-a interesat de starea financiară a Merrill Lynch. Totuşi, în momentul în care a fost informat de pierderile uriaşe ale băncii, Lewis ar vrut să anuleze operaţiunea.
La Washington, a fost rugat să nu activeze clauza de anulare a preluării. Apoi, a discutat cu Paulson şi Bernanke.
Pe 17 decembrie, Kenneth Lewis ar fi primit un mesaj în care i se spunea că managementul şi consiliul de administraţie al Bank of America ar putea fi schimbat. La 1 ianuarie 2009, Merrill Lynch a fost rpeluată de Bank of America.
Cele două bănci se află, din luna ianuarie, în faţa justiţiei pentru că acţionarii nu au fost informaţi în legătură cu pierderile Merryl Lynch, înainte ca aceasta să fie preluată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close