Antena 3 CNN Economic Banci Ajutorul de la Abu Dhabi ar putea costa Dubaiul statutul de capitală bancară regională

Ajutorul de la Abu Dhabi ar putea costa Dubaiul statutul de capitală bancară regională

Ajutorul de la Abu Dhabi ar putea costa Dubaiul statutul de capitală bancară regională
Sursa foto: dubai
30 Noi 2009   •   12:10

Dubai ar putea fi nevoit să renunţe la statutul de capitală bancară regională în schimbul unui pachet de sprijin financiar de la emiratul vecin Abu Dhabi, care are propriile ambiţii în domeniul financiar, potrivit economiştilor şi analiştilor, transmite Bloomberg.

Ajutorul de la Abu Dhabi va presupune eliminarea părţilor neviabile financiar din companiile de stat din Dubai, ce se află la baza datoriei de 80 de miliarde de dolari a emiratului, spune analistul UBS Dubai Saud Masud.

Dubai ar putea reveni la specializarea în comerţ şi servicii şi să renunţe la ambiţia de a fi un centru bancar regional, spune fostul preşedinte al Dubai Financial Services Authority, Ian Hay Davison.

"Abu Dhabi are propriile ambiţii financiare. Dubai va fi nevoit să se concentreze pe competenţele sale de bază. Ambiţiile acestui oraş-stat din zona financiară au fost lovite teribil de modul în care au gestionat această criză", a declarat un economist al Gulf Research Center din Dubai, Eckart Woertz.

Viitorul imediat al Dubaiului ţine de răspunsul creditorilor la cererea guvernului de moratoriu la datoriile scadente ale companiilor de stat Dubai World şi Nakheel, ce datorează 59 miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dubai Abu Dhabi
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close