Antena 3 CNN Economic Banci Anunţul care a lovit marea putere a Europei. "NU va mai rezista!"

Anunţul care a lovit marea putere a Europei. "NU va mai rezista!"

Anunţul care a lovit marea putere a Europei. "NU va mai rezista!"
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   12:19

Pericolul unei crize economice, mult mai puternică decât cea care a lovit lumea în 2008 (spune Nouriel Roubini), nu a trecut. Astfel, analiştii s-au pus pe treabă şi analizează care sunt statele care ar fi lovite din plin de tsunamiul economic.

Mai mult, ce instituţii vor fi afectate şi cum vor supravieţui băncile în faţa cutremurului financiar. În pericol se află şi marea putere din Europa, Franţa. Potrivit unui studiu publicat de Universitatea din Lausanne, sase banci franceze se numara in Top 20 al celor mai costisitoare institutii din punctul de vedere al costurilor de salvare. Ce se va intampla cu bancile franceze in cazul unei noi crize economice? Raspunsul este oferit de un studiu publicat de Center of Risk Management (CMRL) de pe langa Universitatea din Lausanne.

Concluzia raportului nu este deloc una magulitoare. De fapt, Franta este tara al carei SRisk se afla la cel mai ridicat nivel, fiind de doua ori mai mare decat cel al Germaniei, spre exemplu.

Indicele SRisk permite masurarea necesarului de fonduri proprii ale bancilor in cazul unei crize grave. Astfel, potrivit studiului, bancile franceze se regasesc, in majoritatea lor, printre institutiilor a caror salvare ar costa cel mai mult, scrie incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close