Antena 3 CNN Economic Banci Atenție la credite! 15 bănci, amendate pentru capcanele din oferte

Atenție la credite! 15 bănci, amendate pentru capcanele din oferte

Atenție la credite! 15 bănci, amendate pentru capcanele din oferte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Oct 2017   •   09:20

Analizaţi cu atenţie ofertele băncilor atunci când vă hotărâţi să faceţi un credit! Cele mai importante 15 instituţii financiare din ţară au fost amendate de ANPC pentru publicitate înşelătoare şi comisioane sau dobânzi reţinute ilegal românilor. 

Prinse cu nereguli, băncile vor fi obligate să le restituie banii oamenilor. 

În spatele reclamelor cu 0% comision şi avantaje unice stau multe capcane, spun cei de la Protecţia Consumatorilor. Cele mai importante 15 bănci din România au fost amendate pentru publicitate înşelătoare.

”În anumite contracte, dobânda nu era ca cea din publicitate, era mai mare!”, a spus Paul Anghel, preşedinte ANPC.

Băncile au fost amendate şi pentru că prezintă oferta pe anunțuri mari, dar informațiile importante, cum ar fi dobânzile și comisioanele, sunt trecute cu litere mici, pe care abia le vezi. Mai grav este că unele bănci încasau ilegal anumite comisioane, au descoperit comisarii ANPC.

Specialiştii ne dau un sfat: dacă observăm modificări în contract trebuie să depunem o sesizare la sediul băncii, apoi la un birou de mediere a unor astfel de conflicte, apoi la Protecția Consumatorilor și, dacă toate acestea nu rezolvă problema, atunci se depune dosar în instanţă. Puţini clienţi îşi cunosc drepturile în relaţia cu banca. 

Circa 20 de miliarde de lei şi 46 de milioane de euro au împrumutat românii în acest an de la bănci, o sumă mai mare faţă de anul trecut, arată datele BNR. Este şi motivul pentru care mulţi prevăd o criză similară celei din 2008, când economia României a crescut artificial, graţie consumului, exact cum se întâmplă şi acum.

×
Subiecte în articol: banci credite amenzi ANPC
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close