Antena 3 CNN Economic Banci Austria ?vine? în România să facă lobby pentru propriile bănci

Austria ?vine? în România să facă lobby pentru propriile bănci

Austria ?vine? în România să facă lobby pentru propriile bănci
Sursa foto: automat bcr
30 Ian 2009   •   09:40

Ministrul austriac al Finanţelor, Josef Pröll, face în februarie un turneu prin Europa de Est - în România, Bulgaria, Ucraina - pentru a promova un plan de protecţie a băncilor austriece, după un apel în acest sens al Raiffeisen International, Bank Austria şi Erste Bank, scrie cotidianul "Die Presse", citat de NewsIn.
Acest turneu de lobby face parte dintr-un plan mai amplu, ce include întreaga Uniune Europeană.
Vizitele au demarat cu Berlin, urmează Praga, pentru pentru un summit informal cu premierul Mirek Topolanek, a cărui ţară deţine preşedinţia UE.
În următoarele săptămâni, Josef Pröll va merge în Ucraina, România şi în Bulgaria pentru a discuta despre implementarea acestui plan de protecţie a băncilor. Demersul politicienilor austrieci vine ca reacţie la apelul lansat de nouă bănci internaţionale, printre care Raiffeisen International, Bank Austria şi Erste Bank, care ceruseră joia trecută un plan de acţiune pentru economiile şubrede din Europa Centrală şi de Est.
Pröll susţine că nu este vorba despre un plan de protecţie a filialelor băncilor austriece, ci despre un plan care să susţină întregul sistem.
Băncile austriece constituie o putere financiară considerabilă în Europa de Est, volumul de creditare al acestora ajungând la 230 de miliarde de euro, adică 68% din PIB-ul Austriei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Austria BCR Raiffeisen Bank
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close