Antena 3 CNN Economic Banci Avertismente dure din partea analiştilor economici. Dobânzile vor creşte dureros chiar şi la creditele în valută

Avertismente dure din partea analiştilor economici. Dobânzile vor creşte dureros chiar şi la creditele în valută

Avertismente dure din partea analiştilor economici. Dobânzile vor creşte dureros chiar şi la creditele în valută
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Oct 2017   •   20:11

Războiul politic se duce pe banii noştri, ai tuturor românilor. BNR abia ţine în frâu dobânzile, iar marți a împrumutat băncile cu patru miliarde de lei pentru încă o săptămână. Analiştii sunt de părere că ROBOR va continua să crească în perioada următoare, iar cei mai pesimişti spun că la începutul anului viitor ne paşte o nouă criză economică, dar şi o criză a alimentelor. 

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se vor înrăutăţi în perioada următoare! Vreau să ne uităm exact la activitatea economică a României: avem o creştere mare, poate cea mai mare din Europa, dar nu sunt creşteri sănătoase, sunt creşteri bazate pe consum şi pe deficitul extern", spune Adrian Benţa, analist financiar, potrivit observator.tv.

Ceea ce înseamnă că dobânda de referinţă în cazul creditelor în lei va continua să crească. "Poate chiar să se dubleze nivelul actual. Dacă mesajele sunt de altă natură, de tipul introducerea de noi taxe, introducerea de restricţii suplimentare, de birocraţie suplimentară, atunci se transmite un mesaj de nervozitate pe care îl resimt şi operatorii economici”, a adăugat Bența.

În cel mai pesimist scenariu, anul viitor, cu un ROBOR de 4%, rata lunară la un credit Prima Casă, pe 30 de ani, va fi de 1.349 de lei, ceea ce ar însemna o creştere de 300 de lei.

×
Subiecte în articol: dobanzi prima casa robor
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close