Antena 3 CNN Economic Banci Avocatul Gheorghe Piperea, despre limitarea răspunderii ipotecare la garanţia iniţială

Avocatul Gheorghe Piperea, despre limitarea răspunderii ipotecare la garanţia iniţială

Avocatul Gheorghe Piperea, despre limitarea răspunderii ipotecare la garanţia iniţială
23 Iun 2015   •   10:10

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat, în ediţia de marţi a emisiunii Daily Income, proiectul de lege iniţiat de deputatul Daniel Zamfir potrivit căruia răspunderea ipotecară trebuie limitată la garanţia iniţială.

„Este vorba despre o soluţie, din punct de vedere judiciar, morală, echitabilă şi, din punct de vedere economic, necesară. Dacă debitorul nu-şi mai poate plăti, indiferent ce ar face, datoriile, atunci este nevoie ca acea casă să fie oferită băncii în schimbul ştergerii tuturor acelor datorii, în momentul acesta banca având posibilitatea să macheze pierderea respectivă (...). Banca să evite situaţia de acum, în care vinde acel rest de creanţă cu pierderi de 98% uneori”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

„Nu este nimic în neregulă cu această operaţiune pentru că, în momentul în care ai acordat acel credit garantat cu o ipotecă, ai avut în orice clipă reprezentarea faptului că, în caz de default, îţi poţi recupera măcar parţial acea creanţă vânzând ipoteca”, a adăugat Gheorghe Piperea.

„Am o veste pentru domnul Isărescu (...) Vestea este că, de mai bine de 4 ani de zile, băncile fac asta, îţi execută casa. Numai că, după ce te execută şi devin agenţii imobiliare (...), te vinde unui colector de creanţe, iar colectorul respectiv de creaţe te urmăreşte toată viaţa”, a explicat avocatul.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close