Antena 3 CNN Economic Banci Banca Angliei menţine rata dobânzii la minimul istoric de 0,5%

Banca Angliei menţine rata dobânzii la minimul istoric de 0,5%

Banca Angliei menţine rata dobânzii la minimul istoric de 0,5%
Sursa foto: banca angliei
10 Sep 2009   •   15:30

Banca Angliei a menţinut joi rata dobânzii de politică monetară la minimul istoric de 0,5% pentru a şasea lună consceutiv, şi a anunţat că nu aduce modificări programului de 175 miliarde de lire sterline prin care achiziţionează de active direct din piaţa financiară cu bani nou tipăriţi, anunţă Reuters.

Majoritatea analiştilor au prevăzut că banca centrală nu va opera măsuri de politică monetară în septembrie, după ce instituţia a şocat pieţele în august prin majorarea programului de sprijinire a economiei de la 125 miliarde de lire la 175 miliarde de lire, potrivit agenţiei de presă.

Unii economişti credeau că există şanse ca instituţia să majoreze din nou suma alocată schemei, sau să micşoreze rata dobânzii depozitelor constituite de băncile comerciale la banca centrală, pentru a le încuraja să crediteze economia. Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a solciitat în august majorarea programului la 200 de miliarde de lire, însă majoritatea membrilor consiliului de politică monetară au votat pentru varianta de 175 miliarde lire.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close