Antena 3 CNN Economic Banci Banca Angliei pompează 58 miliarde euro în economie

Banca Angliei pompează 58 miliarde euro în economie

Banca Angliei pompează 58 miliarde euro în economie
Sursa foto: lire sterline
07 Aug 2009   •   11:15

Banca Angliei a anunţat intenţia de a pompa alte 50 miliarde de lire (58 miliarde euro) în economie în cadrul efortului de a scoate ţara din recesiune, despre care a admis că a fost "mai adâncă decât se credea."
Măsura surpriză duce suma totală injectată în economie la 175 miliarde de lire, astfel că se trece de pragul de 150 miliarde de lire pe care banca era autorizată să îi creeze când planul a fost anunţat, în luna martie.
Cu toate acestea, un schimb de scrisori între ministrul de Finanţe, Alistair Darling, şi guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, arăta că suplimentarea este necesară pentru a menţine ţinta de inflaţie de două procente.
Metoda folosită pentru suplimentarea fondurilor deşi este numită "tipărire de bani" -- nu implică crearea unor bani adevăraţi.
În schimb, banca creează mai mulţi bani în registrele sale, pentru a cumpăra apou active bancare precum împrumuturi pentru case sau obligaţiuni guvernamentale, aducând astfel mai mulţi bani în sistem, electronic.
În plus, Banca Angliei, a ţinut nivelul dobânzii la 0.5 procente încă din luna martie, cel mai mic nivel din istoria de 300 de ani a băncii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close