Antena 3 CNN Economic Banci Banca Braziliei cumpără un miliard de dolari zilnic ca să limiteze aprecierea realului

Banca Braziliei cumpără un miliard de dolari zilnic ca să limiteze aprecierea realului

Banca Braziliei cumpără un miliard de dolari zilnic ca să limiteze aprecierea realului
Sursa foto: Foto: zonalatina.com
20 Sep 2010   •   17:53

Banca Naţională a Braziliei a început să achiziţioneze în jur de un miliard de dolari pe zi, potrivit Bloomberg, pentru a limita aprecierea monedei naţionale, realul.

A doua mare firmă de brokeraj valutar din Brazilia a estimat un total de patru miliarde de dolari, achiziţionat de Banca Centrală, în contextul unei aprecieri maxime a realului, cauzată de interesul pentru emisiunea record de acţiuni, în valoare de 78 de miliarde de dolari, pregătită de Petrobras.

Astfel, banca a constatat presiuni mult mai mari asupra monedei naţionale, din cauza fondurilor introduse în ţară de investitorii străini care vor să achizioneze acţiuni ale companiei petrolifere.

"Intervenţia băncii centrale ajută la limitarea aprecierii realului, dar nu rezolvă problema. Au loc intrări foarte mari", a afirmat directorul pentru pieţe de capital la firma de brokeraj valutar ICAP Brasil, Felipe Brandao.

Cel mai mare volum de valută achiziţionat de Banca Braziliei a fost cel din octombrie 2008, când au fost cumpăraţi 4,6 miliarde de dolari, într-un interval de patru zile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: dolari Brazilia
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close