Antena 3 CNN Economic Banci Banca Mondială: Dolarul ca principală rezervă valutară este ameninţat

Banca Mondială: Dolarul ca principală rezervă valutară este ameninţat

Banca Mondială: Dolarul ca principală rezervă valutară este ameninţat
Sursa foto: robert zoellick
28 Sep 2009   •   11:10

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat că SUA nu ar trebui să ia drept binemeritată poziţia dolarului de rezervă valutară principală, deoarece alte opţiuni apar deja.


În cadrul unor extrase din cadrul unui discurs pe care îl va ţine luni, Zoellick susţine că forţele economice globale se schimbă şi este vremea pregătirii pentru o creştere ce va veni din surse multiple.

"Statele Unite ar greşi dacă ar crede binecuvenită poziţia dolarului ca rezervă valutară predominantă. Dacă privim în viitor vor exista mult mai multe opţiuni?, declara acesta.

Zoellick aprecia că summitul G"0 al statelor bogate şi cele în dezvoltare de la Pittsburgh de joi şi vineri a fost un "început bun" spre o cooperare globală mai mare, dar vor trebui să accepte o monitorizare globală a activităţilor lor.

Zoellick a mai declarat că G20, ca noul forum principal pentru cooperarea economică internaţională, nu trebuie să uite cele 160 de state din afara structurii şi ar trebui să deschidă oportunităţi şi pentru acestea.

"Avem nevoie de un sistem de economie politică internaţională care să reflecte noua multi-polaritate a creşterii ?, arăta acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banca mondiala
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close