Antena 3 CNN Economic Banci Banca Mondială: Ieşim din criză cu un dolar puternic, monedă de referinţă

Banca Mondială: Ieşim din criză cu un dolar puternic, monedă de referinţă

Banca Mondială: Ieşim din criză cu un dolar puternic, monedă de referinţă
Sursa foto: banca mondiala
01 Apr 2009   •   17:00

Un sistem financiar internaţional bazat pe dolar şi o monedă americană puternică sunt esenţiale pentru ieşirea din criză, a declarat, miercuri, preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, înainte de summitul liderilor statelor membre G20 de Londra, transmite Reuters.
"Un sistem bazat pe dolar şi un dolar puternic vor fi esenţiale să ne scoată din această situaţie dificilă", a declarat Zoellick.
Oficialul Băncii Mondiale nu a respins posibilitatea unor discuţii privind rolul dolarului.
"Vor apărea discuţii referitoare la rolul dolarului odată cu trecerea timpului", a adăugat el.
Este posibil ca SUA să fie prima economie care va reveni pe creştere, în cazul în care programul de stabilizare a sistemului bancar are succes, e de părere Zoellick.
"Dacă SUA implementează programul bancar există şanse rezonabile ca SUA să fie primul stat care revine pe creştere (economică - n.r.). Dacă va fi în 2009 sau 2010 îmi este greu să spun", a adăugat acesta.
Banca centrală a Chinei a propus, săptămâna trecută, înlocuirea dolarului, ca monedă de referinţă pentru constituirea rezervelor internaţionale de valută, cu un sistem global controlat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), potrivit The Economist.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banca mondiala
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close