Antena 3 CNN Economic Banci Băncile britanice vor trebui să anunţe câţi angajaţi câştigă peste un milion de lire pe an

Băncile britanice vor trebui să anunţe câţi angajaţi câştigă peste un milion de lire pe an

Băncile britanice vor trebui să anunţe câţi angajaţi câştigă peste un milion de lire pe an
26 Noi 2009   •   18:52

Guvernul britanic susţine recomandările de introducere a unui regim strict de plată a bonusurilor bancherilor, care prevăd şi dezvăluirea numărului de angajaţi cu câştiguri anuale de peste un milion de lire, propuneri incluse într-un raport realizat de consultantul Morgan Stanley David Walker, citat de Reuters.

Executivul "va lua măsuri pentru aplicarea măsurilor cât mai curând posibil", a spus ministrul de Finanţe, Alistair Darling.

Băncile din Marea Britanie se vor confrunta cu cel mai strict regim de plată a bunusurilor din întreaga lume, în cazul în care guvernul va accepta recomandările, a declarat Walker.

Potrivit recomandărilor, băncile vor putea amâna plata bonusurilor cu maxim cinci ani şi vor avea dreptul să solicite returnarea beneficiilor, a spus Walker în raportul legat de îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste în Marea Britanie, publicat joi.

"Dacă propunerile vor fi aplicate, regimul bunusurilor va fi cel mai strict din întreaga lume. Dacă nu vom impune aceste reguli, companiile nu o vor face", a declarat acesta.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: angajati banci
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close