Antena 3 CNN Economic Banci Băncile comerciale au scăzut dobănzile la creditele în lei

Băncile comerciale au scăzut dobănzile la creditele în lei

Băncile comerciale au scăzut dobănzile la creditele în lei
Sursa foto: banci
08 Oct 2009   •   13:30

Cinci dintre cele mai importante bănci au făcut chiar si reduceri de trei procente la imprumuturile de nevoi personale. S-au redus si costurile creditelor ipotecare in valută dar cu mai putin de două procente.

Cele mai multe bănci au umblat doar la creditele noi de nevoi personale dar sunt şi câteva bănci care vor aplica noua dobândă şi creditelor deja luate.
Românii care au deja credite ipotecare costisitoare, cu dobânda variabilă calculată la trei sau şase luni, primesc o veste bună. Euribor şi Robor au scăzut în ultima vreme, iar ratele vor coborî cu câteva zeci de lei.
Fiecare bancă a luat propria decizie în privinţa cuantumului reducerii. Libra bank, BCR şi Praeus Bank au scăzut 3 procente la împrumuturile de nevoi personale fărăr garanţie. BRD a redus dobânda fixă la creditele auto cu 2 la sută. Banca Româneasca a tăiat un procent din creditul ipotecar în euro, iar OTP Bank la aceleaşi credite a redus cu 2 procente..
Chiar şi diminuate, românii au de plătit rate foarte mari. La un credit de consum de 40 de mii de lei pe 10 ani, la o dobânda de 20%, rata lunară scade cu 75 de lei.
Antena3

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close