Antena 3 CNN Economic Banci Băncile din Grecia, afectate de retrageri de fonduri de către clienţii de retail şi corporate

Băncile din Grecia, afectate de retrageri de fonduri de către clienţii de retail şi corporate

Băncile din Grecia, afectate de retrageri de fonduri de către clienţii de retail şi corporate
Sursa foto: banci
06 Apr 2010   •   16:22

Băncile elene sunt afectate de un val de retrageri de fonduri de către clienţii bogaţi şi companii, care preferă să îşi transfere banii la băncile internaţionale sau în străinătatedin cauza crizei datoriilor din Grecia, potrivit publicaţiei Telegraph, citată de Reuters.

Informaţia contrazice date recente ale Băncii Centrale Europene (BCE) şi comentarii ale analiştilor şi surselor bancare elene care au susţinut că nu există dovezi concrete privind retrageri masive de fonduri de la instituţii financiare din Grecia.

Conform publicaţiei britanice, clienţi importanţi ai băncilor elene vor să îşi transfere fondurile la instituţii financiare internaţionale cum sunt HSBC sau Societe Generale, care au sucursale mari în Grecia şi care au atras în ultima perioadă noi fonduri, de mai multe miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al HSBC nu a dorit să comenteze.

Acum două luni, din Grecia au fost transferate fonduri ale populaţiei şi companiilor de mai mult de trei miliarde de euro, după transferul unor depozite de cinci miliarde de euro în ianuarie, arată datele Băncii Greciei.


Statele care au atras cea mai mare parte a acestor fonduri din Grecia au fost Elveţia, Marea Britanie şi Cipru, în condiţiile în care grecii bogaţi vor să evite posibile măsuri fiscale dure din partea autorităţilor de la Atena, ca urmare a crizei economice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci greci
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close