Antena 3 CNN Economic Banci Băncile din Ungaria vor pierde din ce în ce mai mult

Băncile din Ungaria vor pierde din ce în ce mai mult

Băncile din Ungaria vor pierde din ce în ce mai mult
Sursa foto: pierderi
28 Aug 2009   •   18:00

Băncile din Ungaria se vor confrunta cu o creştere a pierderilor din activitatea de creditare, ca urmare a recesiunii, însă instituţiile financiare dispun de capital suficient pentru a depăşi aceste rezultate negative, a declarat, vineri, viceguvernatorul băncii centrale ungare, Julia Kiraly, anunţă Reuters.

Împrumuturile neperformante vor urca la 13-15% în prima jumătate a anului 2010, de la puţin peste 4% la sfârşitul lui 2008. Totuşi. băncile se pregătesc, deja, prin majorarea provizioanelor şi rezervelor de capital, a spus Kiraly.

"Capacitatea de a genera venituri şi situaţia solidă a capitalului sistemului financiar din Ungaria pot absorbi creşterea pierderilor din împrumuturi", a spus Kiraly.

Declaraţia oficialului survine a o zi după ce agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a avertizat că sistemul bancar din Ungaria este foarte vulnerabil, ca urmare a perspectivelor economice pesimiste, costurilor ridicate de finanţare şi capacităţii scăzute de refinanţare a băncilor mamă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci Ungaria
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close