Antena 3 CNN Economic Banci Băncile vând sau închiriază locuinţele preluate de la datornici

Băncile vând sau închiriază locuinţele preluate de la datornici

Băncile vând sau închiriază locuinţele preluate de la datornici
23 Oct 2010   •   20:44

Cum tot mai multe locuinţe preluate de la rău-platnici, băncile au început să apeleze la agenţiile imobiliare pentru a le vinde sau închiria. Preţurile caselor sunt cu zece până la 50 de procente mai mici decât cele de pe piaţă, spun specialiştii.

Disponibilizările, tăierea salariilor şi creşterea preţurilor i-au dus pe mulţi români în imposibilitatea de a-şi plăti ratele către bănci. Nu puţini şi-au pierdut casele - iar numărul locuinţelor preluate de bănci a crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 1.000 de case sunt acum în etapa de licitare. O parte sunt achiziţionate la preţuri foarte mici de cei dispuşi să-şi asume ÎNSĂ nişte riscuri.

Pentru asta însă, clientul trebuie să fi depus o garanţie de 10% din preţul casei şi să poată acoperi diferenţa în următoarele 30 de zile de după licitaţie. Altfel pierde banii. Pentru că procedura durează, noul proprietar poate intra în posesia locuinţei chiar şi la un an de la achitarea ei.

Majoritatea nu o ştiu însă, dar pot alege dintre locuinţele scăpate de litigiu şi intrate în proprietatea băncilor. Şi ele, mai ieftine.

Românii nu sunt însă obişnuiţi să cumpere de la bănci, ci să ia. Prin urmare, casele scoase la vânzare de instituţiile bancare încă nu au foarte mulţi cumpărători.



×
Subiecte în articol: locuinte banci preturi datornici
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close