Antena 3 CNN Economic Banci Barack Obama susţine bancherii cu bonusuri de milioane: câştigă mai puţin decât jucătorii de baseball

Barack Obama susţine bancherii cu bonusuri de milioane: câştigă mai puţin decât jucătorii de baseball

Barack Obama susţine bancherii cu bonusuri de milioane: câştigă mai puţin decât jucătorii de baseball
Sursa foto: obama bani
11 Feb 2010   •   03:34

Preşedintele american Barack Obama ?nu invidiază? bonusurile de multe milioane de dolari date şefilor de la Goldman Sachs şi JP Morgan Chase, şi susţine că aceştia nu câştigă atât de mulţi bani precum jucătorii de baseball .
Liderul american, într-o aparentă răsturnare a declaraţiilor sale anterioare când ataca "bonusurile obscene", a comparat pe Jamie Dimon, preşedinte JP Morgan, şi Lloyd Blankfein, preşedinte Goldman, cu sportivii de performanţă care sunt plătiţi mai mult deoarece sunt mai buni decât rivallii. Într-o serie de comentarii suprinzătoare, după luni de retorică anti-Wall Street ? Obama a părut să se împace cu ideea primelor.
"Îi cunosc pe ambii; sunt oameni de afaceri pricepuţi. Eu, ca majoritatea poporului american, nu invidiez succesul oamenilor sau averea.Este parte a sistemului de piaţă liberă," declara Obama pentru Bloomberg BusinessWeek.
Întrebat de prima de 17,1 milioane de dolari a lui Dimon pe anul 2009, acesta arăta că deşi este ?o sumă extraordinară de bani... există unii jucători de baseball care câştigă mai mult şi nu ajung la Campionatul Mondial, şi sunt şocat şi de acest lucru".
Blankfein a primit un bonus de 9 milioane de dolari de la Goldman, în timp ce Dimon a primit 16,1 milioane de dolari pe lângă salariul de un milion.
Jucătorul lui New York Yankees Alex "A-Rod-" Rodriguez a primit sezonul trecut 33 milioane de dolari după ce a câştigat Campionatul Mondial, în timp ce Manny Ramirez, de la LA Dodgers, a avut un venit de 23.8 milioane de dolari în pofida unui sezon prost.
Comentariile lui Obama erau menite a calma nemulţumirea publică pentru sectorul financiar în cadrul administraţiei şi pentru a elimina impresia că ar exista un curent anti-Wall Street.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Wall Street administratia americana
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close