Antena 3 Economic Banci Barclays închide divizia care ajută clienţii băncii să evite plata taxelor

Barclays închide divizia care ajută clienţii băncii să evite plata taxelor

de G.S.    |    10 Feb 2013   •   15:47
Barclays închide divizia care ajută clienţii băncii să evite plata taxelor Foto: images.businessweek.com

Grupul financiar britanic Barclays va închide o divizie care ajuta clienţi ai băncii să evite plata taxelor, măsura fiind luată după o serie de scandaluri în care a fost implicată instituţia de credit, potrivit BBC.
   
Banca va ajuta în continuare clienţii în privinţa taxelor pentru tranzacţii, dar nu se va angaja în activităţi al căror scop principal este evitarea plăţii taxelor.
   
Decizia face parte dintr-o analiză amplă, care va fi publicată săptămâna următoare, în aceeaşi zi cu rezultatele financiare.
   
Divizia Structured Capital Markets a fost considerată în trecut ca responsabilă de ajutarea clienţilor să scape de taxe. Se estimează că aceasta ar fi economisit clienţilor şi băncii miliarde de lire sterline în taxe pe parcursul anilor.
   
Închiderea acesteia este primul rezultat clar al unei analize iniţiate în urma unei serii de scandaluri, inclusiv cel privind manipularea indicelui Libor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close