Antena 3 CNN Economic Banci Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România. Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă”

Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România. Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă”

Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România. Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Iun 2016   •   16:15

Banca Comercială Română (BCR) a obținut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului „Prima Casă” de 88,6 milioane lei, ceea ce va permite băncii să acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei, conform unui comunicat al băncii remis vineri Agerpres.

„Plafonul alocat Băncii Comerciale Române va soluționa prioritar solicitările existente aprobate atât din punct de vedere financiar cât și al garanției. Solicitările de garanție și dosarele în analiză care nu au aprobare finală își vor continua fluxul de procesare până la epuizarea totală a plafonului existent. Banca Comercială Română va continua să ofere asistență dedicată tuturor clienților interesați de accesarea programului „Prima Casă” sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite instituțiilor relevante (fonduri de garantare, ministere, etc) date și informații concrete despre nevoile locative reale ale clienților”, se menționează în comunicat.

De la începutul anului 2016, numărul de cereri pentru programul Prima Casă a crescut cu 350% fața de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care această suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitări existente de garantare pentru creditele cu aprobare finală de către BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 51.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 8,5 miliarde lei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: BCR prima casa programul prima casa banca
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close