Antena 3 CNN Economic Banci Bogaţii se mută în Elveţia de frica taxelor

Bogaţii se mută în Elveţia de frica taxelor

Bogaţii se mută în Elveţia de frica taxelor
Sursa foto: elvetia
03 Sep 2009   •   17:06

Bogaţii se orientează din ce în ce mai des către stabilirea în Elveţia, speriaţi de creşterea taxelor din ţările de domiciliu şi de erodarea principiilor secretului bancar pentru nerezidenţi, potrivit diviziei elveţiene de private banking a grupului HSBC Holdings, transmite Bloomberg.

Decizia guvernului Elveţiei de a colabora cu guvernele din Statele Unite, Franţa şi Germania în cazurile de suspiciune de evaziune fiscală nu a schimbat tendinţa autorităţilor de a-i "proteja" pe cei care reuşesc să se stabilească în ţară, spune directorul general al diviziei elveţiene a HSBC, Alexandre Zeller.

"Nu putem discuta de mii de oameni pentru că este vorba de persoane care au ajuns la un anume nivel, dar cu siguranţă este vorba de o tendinţă semnificativă. Ei provni în principal din ţări unde taxele au fost majorate substanţial. Există o corelare directă între nivelul impozitelor şi dorinţa unei persoane bogate de a dori să se stabilească în altă parte", a declarat Zeller.

Unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, precum Michael Schumacher, multiplu campion mondial la Formula 1, fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, şi artista Tina Turner locuiesc în Elveţia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elvetia bogati
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close